Pre-School


In februari 2021 heeft Florencius haar deuren geopend voor de Pre-School, in hetzelfde gebouw als de basisschool. Vanaf 2,5 jaar is uw kind van harte welkom bij ons op Florencius Pre-School, de peuterspeelzaal waar ieder kind gezien wordt.

Op Florencius Pre-School laten wij kinderen in een veilige en uitdagende omgeving, op hun eigen manier en tempo, spelenderwijs hun talenten ontwikkelen. Kinderen genieten van spel en leren ervan. In het spel zoeken onze begeleiders naar raakvlakken met ontwikkelingsgebieden waar op de basisschool aan gewerkt zal worden. Deze werkwijze zorgt bij kinderen voor een prettige en snelle ontwikkeling en helpt hen bovendien een soepele overgang te maken van onze peuterspeelzaal naar de basisschool, als ze zover zijn.

We kijken er naar uit om u en uw kind te verwelkomen. 

Het beste voor uw kind


Bij Florencius Pre-School draait het om échte aandacht, ontwikkeling, optimale zorg en hoogwaardig voorbereidend onderwijs. In een kleine, veilige setting (wij werken met 1 begeleider per 6 leerlingen) moedigen wij kinderen aan om hun talenten te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Dankzij het creëren van deze ideale condities en het nauwe contact met u als ouder, zorgen wij ervoor dat uw kind zal floreren.

HI1A7590
HI1A7416

Waarom onze Pre-School?


 • Persoonlijke aandacht in kleine groepen (1 begeleider per 6 leerlingen, max. 12 kinderen per groep)
 • Een persoonlijk plan met talenten en ontwikkelpunten
 • Warme en moderne peuterspeelzaal in een authentieke en sfeervolle omgeving
 • Spelenderwijs ontdekken
 • Hoogwaardig voorbereidend onderwijs
 • Soepele overgang naar de basisschool
 • Holistische benadering met aandacht voor de vier Q’s
 • Professioneel team van bevlogen leerkrachten, ondersteund door vakleerkrachten en specialisten
 • Samen met u als ouder, vormen wij een team rondom uw kind
 • Iedere dag een gevarieerde lunch en een gezond tien uurtje

De vier Q’s


Florencius werkt vanuit een holistische benadering die is gebaseerd op de vier Q’s van Stephen Covey. Ieder kind is uniek en ontwikkelt eigen talenten. Wij hebben aandacht voor de brede ontwikkeling van het kind op alle ontwikkelingsgebieden: op sociaal-emotioneel, cognitief, fysiek en spiritueel gebied. Dit is uitgewerkt in de vier Q’s:

Spirituele Intelligentie (SQ) - Zelfvertrouwen

In onze Pre-School stimuleren wij de zelfstandigheid van kinderen. Wat kinderen zelf kunnen, laten wij ze zelf doen. Ideeën van kinderen krijgen de ruimte en worden verder uitgediept. Bovendien helpen wij de kinderen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor doen kinderen veel succeservaringen op en groeit hun zelfvertrouwen. Tevens leren we de kinderen normen en waarden.

Fysieke Intelligentie (FQ) - Energie

Kinderen hebben een aangeboren drang om dingen zelf te ontdekken. Dit stimuleren wij door ons veelzijdige aanbod. Wij bieden bewegingsactiviteiten, muziek- en danslessen, toneellessen en knutsellessen. Daarnaast spelen de kinderen dagelijks in onze inspirerende omgeving, zowel binnen als buiten.

Wij zorgen voor een balans tussen activiteiten en ontspanning en verzorgen afwisselende, gezonde en gebalanceerde maaltijden.

Mentale Intelligentie (IQ) - Ambitie

Door gerichte begeleiding te bieden, bereiden wij de kinderen goed voor op het basisonderwijs. Dit doen wij vooral door ze spelenderwijs te laten ontdekken en ervaren. Wij houden rekening met de verschillende niveaus en ontwikkelingslijnen van kinderen, want ieder kind ontwikkelt zich in eigen tempo, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Naast een rijke taalomgeving, bieden wij rekenactiviteiten aan en laten wij kinderen kennismaken met Engels. We werken thematisch en maken gebruik van verschillende methodes gericht op peuters.

Emotionele Intelligentie (EQ) - Passie

Onze Pre-School is een sociale leeromgeving, waarin kinderen leren om een onderdeel te zijn van de groep. Ze ontwikkelen een scala aan vaardigheden, zoals samen spelen, communiceren, gevoelens uiten en gevoelens herkennen van anderen, luisteren naar elkaar, sorry zeggen, aanpassen en elkaar respecteren. We zorgen zodoende voor een optimale ondersteuning in het proces om sociaal vaardiger te worden.

Kopie van HI1A7491
Kopie van HI1A7818

Peuter-Plus

Florencius Pre-School is bij uitstek geschikt voor peuters die meer aankunnen. Door de extra (individuele) aandacht en de één op zes begeleiding is het mogelijk een heel mooi, passend peuter-plus programma aan te bieden. In dit programma wordt spelenderwijs gewerkt aan doelen rondom de taal- en rekenontwikkeling. Waar mogelijk kunnen we uw peuter zelfs al stapjes laten maken (letterlijk en figuurlijk) in de basisschool, zodat hij of zij op een hele natuurlijke manier wordt voorbereid op de volgende stap.  Ook talenten als Engels, handvaardigheid en drama kunnen hier een mooie rol in spelen, door de nauwe samenwerking die er is met onze vakdocenten uit de basisschool.

Dus……Peuter-plus, kom naar Florencius!

Openingstijden


We zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 14.00 uur.

We houden de vakanties aan van de basisschool:

 • Herfstvakantie: 16-10-2021 t/m 24-10-2021
 • Kerstvakantie: 24-12-2021 t/m 09-01-2022
 • Voorjaarsvakantie: 18-02-2022 t/m 27-02-2022
 • Goede vrijdag en Pasen: 15-04-2022 t/m 18-04-2022
 • Meivakantie: 25-04-2022 t/m 06-05-2022
 • Hemelvaart: 26 en 27-05-2022
 • Pinksteren: 06-06-2022
 • Zomervakantie: 09-07-2022 t/m 21-08-2022
HI1A7988 klein
vestiging-laren

Locatie


Florencius Pre-School is gevestigd in het monumentale pand van Florencius Basisschool (Leemzeulder 29, Laren). In deze heerlijke bosrijke omgeving is er ruimte genoeg om regelmatig met de kinderen de natuur in te trekken. Daarnaast biedt het schoolplein een apart afgesloten gedeelte voor de Pre-School, waar de jongere kinderen van onze peuterspeelzaal heerlijk buiten kunnen spelen, ontdekken en ervaringen opdoen.

Tarieven


Wij hanteren een vaste prijs per maand voor het aantal opvangdagen per week. De maandprijs blijft gelijk, ongeacht het aantal uur per dag dat uw kind daadwerkelijk naar Florencius Pre-School gaat.

Dagen per week  Prijs per maand
1  €              268,00
2  €              536,00
3  €              804,00
4  €          1.072,00
5  €          1.340,00

Kopie van HI1A7723
Wij berekenen de maandtarieven als volgt: Bij 1 dag per week: €12,- x 6 uur per dag x 41 weken : 11 maanden = €268,-

 

Of u recht heeft op kinderopvangtoeslag is afhankelijk van verschillende factoren. Via de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. De kinderopvangtoeslag moet u aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat.

Team

Florencius Pre-School bestaat uit een enthousiast en ervaren team van professionals dat alles in het werk stelt om voor ieder kind een veilige en warme plek te creëren om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Naast haar eigen expertise, kan het team beschikken over de kennis en vaardigheden van diverse specialisten en vakdocenten uit Florencius Basisschool, zoals de zorgcoördinator, orthopedagoog, vakdocent Engels, etc. Het team van Florencius Pre-School bestaat uit de volgende personen:  

Lisa Fafiér – van den Hengel
Manager Pre-School
Latoya van der Maas
Pedagogisch medewerker Pre-School
Arianne Kemmer – van Beek
Pedagogisch medewerker Pre-School
Even voorstellen: Lisa

Lisa is, naast moeder van een gezonde zoon, een gedreven onderwijstalent met passie voor het jonge kind. Na een aantal jaren de onderbouw groep van de basisschool te hebben gedaan, is zij zelf met het idee gekomen voor het starten van de Pre-School. Samen met Peter en Gerwin en een team van experts op het gebied van kinderopvang, heeft zij het onderwijsconcept van Florencius vertaald naar de leeftijdscategorie van 2,5 tot 4 jaar. Lisa heeft de dagelijkse leiding van de Pre-School in handen en gaat komend jaar de Pre-School ook in Amstelveen opzetten.

Even voorstellen: Latoya

Latoya is pedagogisch medewerker en kan door haar enthousiaste en open houding elk kinderhart voor zich winnen. Haar opleiding en ervaring in de kinderopvang én het feit

dat ze zelf moeder is, geeft haar alle tools om kinderen een veilig gevoel te geven, waardoor ze ook gemakkelijker nieuwe uitdagingen durven aan te gaan.

Even voorstellen: Arianne

Arianne is vanaf het allereerste moment bij onze Pe-School betrokken. Arianne is een gepassioneerd pedagogisch medewerker en mede dankzij haar kennis en ervaring met het opstarten van een kinderopvang en deze leeftijdscategorie, konden wij op vlotte wijze de juiste paden bewandelen om ons onderwijsconcept te vertalen naar onze Pre-Scholers. Arianne is, naast een echte professional, moeder van twee kinderen.

Anderen over Florencius Pre-School

Bij Florencius Pre-School stellen we hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid. Bovendien voldoen we aan de kwaliteitsnormen van de GGD. Bent u geïnteresseerd in de bevindingen van de inspectie? Lees dan HIER het meest recente inspectierapport.

Benieuwd naar Florencius Pre-School?

Wilt u meer informatie over Florencius Pre-School of een keer komen kijken? Neemt u dan contact op met Lisa van den Hengel (06-14 65 26 38), vul onderstaand contactformulier in of stuur een e-mail naar info@florencius.nl.

Geïnteresseerd in locatie:


Volg ons