Pre-School


In februari 2021 heeft Florencius haar deuren geopend voor de Pre-School, in hetzelfde gebouw als de basisschool. Vanaf 2,5 jaar is uw kind van harte welkom bij ons op Florencius Pre-School.

Op Florencius Pre-School laten wij kinderen in een veilige en uitdagende omgeving, op hun eigen manier en tempo, spelenderwijs hun talenten ontwikkelen. Kinderen genieten van spel en leren ervan. In het spel zoeken onze begeleiders naar raakvlakken met ontwikkelingsgebieden waar op de basisschool aan gewerkt zal worden. Deze werkwijze zorgt bij kinderen voor een prettige en snelle ontwikkeling en helpt hen bovendien een soepele overgang te maken naar de basisschool als ze zover zijn.

We kijken er naar uit om u en uw kind te verwelkomen. 

Het beste voor uw kind


Bij Florencius Pre-School draait het om échte aandacht, ontwikkeling, optimale zorg en hoogwaardig voorbereidend onderwijs. In een kleine, veilige setting moedigen wij kinderen aan om hun talenten te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Dankzij het creëren van deze ideale condities en het nauwe contact met u als ouder, zorgen wij ervoor dat uw kind zal floreren.

HI1A7590
HI1A7416

Waarom onze Pre-School?


 • Persoonlijke aandacht in kleine groepen (max. 12 kinderen per groep)
 • Een persoonlijk plan met te ontwikkelen talenten en ontwikkelpunten
 • Spelenderwijs ontdekken
 • Hoogwaardig voorbereidend onderwijs
 • Warme en soepele overgang naar de basisschool
 • Holistische benadering met aandacht voor de vier Q’s
 • Professioneel team van bevlogen leerkrachten, ondersteund door vakleerkrachten en specialisten
 • Samen met ouders vormen wij een team rondom het kind
 • Authentieke en sfeervolle omgeving
 • Iedere dag een gevarieerde lunch en een gezond tien uurtje

De vier Q’s


Florencius werkt vanuit een holistische benadering die is gebaseerd op de vier Q’s van Stephen Covey. Ieder kind is uniek en ontwikkelt eigen talenten. Wij hebben aandacht voor de brede ontwikkeling van het kind op alle ontwikkelingsgebieden: op sociaal-emotioneel, cognitief, fysiek en spiritueel gebied. Dit is uitgewerkt in de vier Q’s:

Spirituele Intelligentie (SQ) - Zelfvertrouwen

In onze Pre-School stimuleren wij de zelfstandigheid van kinderen. Wat kinderen zelf kunnen, laten wij ze zelf doen. Ideeën van kinderen krijgen de ruimte en worden verder uitgediept. Bovendien helpen wij de kinderen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor doen kinderen veel succeservaringen op en groeit hun zelfvertrouwen. Tevens leren we de kinderen normen en waarden.

Fysieke Intelligentie (FQ) - Energie

Kinderen hebben een aangeboren drang om dingen zelf te ontdekken. Dit stimuleren wij door ons veelzijdige aanbod. Wij bieden bewegingsactiviteiten, muziek- en danslessen, toneellessen en knutsellessen. Daarnaast spelen de kinderen dagelijks in onze inspirerende omgeving, zowel binnen als buiten.

Wij zorgen voor een balans tussen activiteiten en ontspanning en verzorgen afwisselende, gezonde en gebalanceerde maaltijden.

Mentale Intelligentie (IQ) - Ambitie

Door gerichte begeleiding te bieden, bereiden wij de kinderen goed voor op het basisonderwijs. Dit doen wij vooral door ze spelenderwijs te laten ontdekken en ervaren. Wij houden rekening met de verschillende niveaus en ontwikkelingslijnen van kinderen, want ieder kind ontwikkelt zich in eigen tempo, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Naast een rijke taalomgeving, bieden wij rekenactiviteiten aan en laten wij kinderen kennismaken met Engels. We werken thematisch en maken gebruik van verschillende methodes gericht op peuters.

Emotionele Intelligentie (EQ) - Passie

Onze Pre-School is een sociale leeromgeving, waarin kinderen leren om een onderdeel te zijn van de groep. Ze ontwikkelen een scala aan vaardigheden, zoals samen spelen, communiceren, gevoelens uiten en gevoelens herkennen van anderen, luisteren naar elkaar, sorry zeggen, aanpassen en elkaar respecteren. We zorgen zodoende voor een optimale ondersteuning in het proces om sociaal vaardiger te worden.

Kopie van HI1A7491
Kopie van HI1A7818

Openingstijden


We zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 14.00 uur.

We houden de vakanties aan van de basisschool:

 • Herfstvakantie: 16-10-2021 t/m 24-10-2021
 • Kerstvakantie: 24-12-2021 t/m 09-01-2022
 • Voorjaarsvakantie: 18-02-2022 t/m 27-02-2022
 • Goede vrijdag en Pasen: 15-04-2022 t/m 18-04-2022
 • Meivakantie: 25-04-2022 t/m 06-05-2022
 • Hemelvaart: 26 en 27-05-2022
 • Pinksteren: 06-06-2022
 • Zomervakantie: 09-07-2022 t/m 28-08-2022

Locatie


Florencius Pre-School is gevestigd in het monumentale pand van Florencius Basisschool (Leemzeulder 29, Laren). In deze heerlijke bosrijke omgeving is er ruimte genoeg om regelmatig met de kinderen de natuur in te trekken. Daarnaast biedt het schoolplein een apart afgesloten gedeelte voor de Pre-School waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen, ontdekken en ervaringen opdoen.

vestiging-laren
Kopie van HI1A7723

Prijzen


Wij hanteren een vaste prijs per maand voor het aantal opvangdagen per week. De maandprijs blijft gelijk, ongeacht het aantal uur per dag dat uw kind daadwerkelijk naar Florencius Pre-School gaat.

Dagen per week  Prijs per maand
1  €              268,00
2  €              536,00
3  €              804,00
4  €          1.072,00
5  €          1.340,00

Wij berekenen de maandtarieven als volgt: Bij 1 dag per week: €12,- x 6 uur per dag x 41 weken : 11 maanden = €268,-

 

Of u recht heeft op kinderopvangtoeslag is afhankelijk van verschillende factoren. Via de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. De kinderopvangtoeslag moet u aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat.

Benieuwd naar Florencius Pre-School?

Wilt u meer informatie over Florencius Pre-School of een keer komen kijken? Neemt u dan contact op met Lisa van den Hengel (06-14 65 26 38), vul onderstaand contactformulier in of stuur een e-mail naar info@florencius.nl.

Geïnteresseerd in locatie:


Volg ons

Team

Florencius Pre-School bestaat uit een enthousiast en ervaren team van professionals dat alles in het werk stelt om voor ieder kind een veilige en warme plek te creëren om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Naast haar eigen expertise, kan het team beschikken over de kennis en vaardigheden van diverse specialisten en vakdocenten uit Florencius Basisschool, zoals de zorgcoördinator, orthopedagoog, vakdocent Engels, etc. Het team van Florencius Pre-School bestaat uit de volgende personen:  

Lisa van den Hengel

Manager Florencius Pre-School

Tamar

Pietro

Romy van Beek

Pedagogisch Medewerker / Groepsleerkracht

Arianne Kemmer – Ter Beek

Pedagogisch Medewerker / Groepsleerkracht