Voortgezet onderwijs


Florencius gelooft dat leren begint met échte aandacht, vooral voor de talenten van het kind. Benieuwd wat we allemaal voor scholieren in het voortgezet onderwijs kunnen betekenen?

Huiswerkbegeleiding


Florencius huiswerkbegeleiding biedt begeleiding aan kinderen op alle niveaus van het voortgezet onderwijs (vo). Door de kleinschalige aanpak (maximaal vier leerlingen op een begeleider) is er veel aandacht voor de individuele leerling, zitten jongeren goed in hun vel en gaan hun resultaten met sprongen vooruit. Ze krijgen de tools om gemakkelijker en effectiever te leren en daardoor leren ze ook met meer plezier. Daarnaast begeleiden we leerlingen van de basisschool op de – vaak grote – stap naar het voortgezet onderwijs.

Bijles


Bij Florencius huiswerkbegeleiding is het mogelijk om voor ieder vak (individueel) bijles te volgen. Dit is bijvoorbeeld aan te raden als uw zoon of dochter om wat voor reden dan ook een achterstand heeft opgelopen, of moeite heeft met een specifiek vak. Het is belangrijk om dat specifieke vak dan tijdig bij te spijkeren, zeker als het om een kernvak gaat, zoals wiskunde, Engels of Nederlands.

Toetsweektraining


In het vo krijgen leerlingen vaak al in de brugklas te maken met toetsweken. Toetsweken zijn weken waarin voor alle vakken proefwerken worden afgenomen. De toetsweektraining van Florencius huiswerkbegeleiding bereidt leerlingen voor op deze weken.

Tijdens de toetsweektraining begeleiden wij uw zoon of dochter zowel in de weken voorafgaand aan de toetsweek als in de toetsweek zelf. In de weken voorafgaand aan de toetsweek nemen onze docenten de stof door met uw zoon of dochter. Tijdens de toetsweek zelf vangen wij de kinderen op en bereiden we ze voor op de toets van de volgende dag.

Wilt u meer weten over onze toetsweektraining? Neem dan contact op om een afspraak te maken.

HW14

Examentraining


Naast huiswerkbegeleiding helpen wij op ook leerlingen zich voor te bereiden op hun school- en eindexamens. De meeste jongeren volgen deze individuele lessen voor 1 of 2 vakken. Per vak kijken wij waar de talenten en de aandachtspunten liggen. Op deze manier kunnen wij zeer efficiënt te werk gaan. Sinds de start in 2013 van Florencius Huiswerkbegeleiding is 100% van de jongeren, die bij ons examentraining volgde, voor hun eindexamen geslaagd!

MILS-test


Bij Florencius geloven we dat ieder kind anders is en dus ook op zijn eigen manier leert. Soms kan het een hele zoektocht zijn om te achterhalen waarom iets nou niet goed werkt terwijl er wel veel energie in wordt gestoken. Dat kan voor veel frustratie zorgen. Wij bieden daarom de MILS-test aan.

De MILS is een leervoorkeurenonderzoek wat het kind in staat stelt te achterhalen op welke manier hij of zij het snelst en meest effectief leert.

Faalangst reductietraining


Sommige leerlingen presteren minder goed op school en andere gebieden doordat ze erg twijfelen aan hun eigen kunnen. Dit kan zeer verschillende oorzaken hebben. Voor deze jongeren kan onze faalangstreductietraining een wereld van verschil maken. Deze training wordt individueel gegeven door onze eigen psycholoog en is op dit moment alleen beschikbaar in Laren. Zodra we de training ook in Amstelveen aanbieden, zal dat vermeld worden op deze site.

Voor meer informatie over begeleiding van vo-leerlingen kunt u contact opnemen met onze locatie manager:

Amstelveen: Jasper Kruijff (06-416 865 94) of stuur een mail naar j.kruijff@florencius.nl

Benieuwd naar Florencius?
Kom kennismaken.

Volg ons