HuiswerkbegeleidingFlorencius Huiswerkbegeleiding biedt begeleiding aan kinderen op alle niveaus van het voortgezet onderwijs (vo). Daarnaast begeleiden we leerlingen van de basisschool op de – vaak grote – stap naar het voortgezet onderwijs. Door de kleinschalige aanpak (maximaal vier leerlingen op een begeleider) is er veel aandacht voor de individuele leerling, zitten jongeren goed in hun vel en gaan hun resultaten met sprongen vooruit. Ze krijgen de tools om gemakkelijker en effectiever te leren en daardoor leren ze ook met meer plezier.

Florencius Huiswerkbegeleiding gelooft dat in ieder kind méér zit dan we zien. Met de juiste huiswerkbegeleiding geloven wij dat ieder kind zijn of haar talenten volledig kan benutten. Vandaar ook de 7 garanties die wij aan onze leerlingen bieden.

De docenten bij Florencius Huiswerkbegeleiding zijn minimaal 4e-jaars binnen het wetenschappelijk onderwijs (wo) of zijn vakdocenten (binnen het voortgezet onderwijs). Alle docenten worden bovendien getraind op de eigen, interne opleiding. Zij beheersen voor ieder vak meerdere leerstrategieën en zijn in staat om kinderen te begeleiden volgens de methode die het beste bij hem of bij haar past. Iedere toets wordt door hen begeleid en overhoord. Dat we vertrouwen hebben in onze aanpak blijkt ook uit onze overgangsgarantie*: wij garanderen dat als leerlingen een heel schooljaar (minimaal 3 dagen per week) bij ons begeleid worden, ze over gaan naar de volgende klas.

Graag nodigen wij u uit om eens te komen kijken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

* vraag naar de voorwaarden
Locaties: Laren en Amstelveen

Aandacht


Bij Florencius Huiswerkbegeleiding garanderen wij één begeleider op maximaal vier leerlingen. Iedere leerling krijgt op deze manier voldoende aandacht om zijn of haar talent te ontplooien. Tijdens het leren kunnen leerlingen hulp inroepen van de aanwezige vakgerichte begeleiders. Voordat een leerling naar huis gaat is al het leerwerk voor die dag overhoord en is nagekeken of al het maakwerk is gedaan. Zo is het huiswerk af als de leerling naar huis gaat.

Coach


Iedere leerling bij Florencius Huiswerkbegeleiding heeft een eigen coach die weet wat er speelt. Niet alleen of een leerling goed is in talen of juist een voorkeur heeft voor exacte vakken, maar ook of hij of zij moeite heeft met het maken van planningen of snel is afgeleid. Door leerlingen veel aandacht te geven en bij instructie gebruik te maken van voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling wordt een positieve sfeer gecreëerd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een goede sfeer essentieel is voor leerprestaties.

De coach onderhoudt daarnaast intensief contact met de locatie manager en zorgt ervoor dat het hele team op de hoogte van de ontwikkelen van zijn of haar leerling. Iedere zes of zeven weken ontvangen ouders een update van de stand van zaken; over behaalde cijfers, maar ook bijvoorbeeld over tussentijdse afspraken die zijn gemaakt met een leerling naar aanleiding van de doelen en de persoonlijke leervoorkeuren.

Noodhulplijn


Alle toetsen worden voorbereid en overhoord van te voren. Mocht er echter in het weekend tóch nog behoefte zijn om een docent iets te vragen over de toets stof dan is er de noodhulplijn. Onze leerlingen kunnen dan bellen of appen met één van onze docenten om de laatste vragen te kunnen stellen.

School


Bij Florencius Huiswerkbegeleiding zorgen we voor nauwe contacten met de school van de leerling zodat we weten wat er speelt. Zo vormen wij samen één team waarin het kind centraal staat.

Team


Een enthousiast en ervaren team staat voor de leerlingen en hun ouders klaar. De leerlingen worden begeleid door vakdocenten en ervaren masterstudenten die gespecialiseerd zijn in alfa- of bètavakken. Florencius Huiswerkbegeleiding streeft ernaar om de beste huiswerkbegeleiding te geven in de omgeving.

Tosti’s en ontspanning


Dagelijks kunnen de jongeren tosti’s maken en fruit en drinken pakken. In overleg met de begeleiders kunnen leerlingen voor, tijdens en na het huiswerk even ontspannen in de loungeruimte. Hier kunnen ze spelletjes spelen of muziek luisteren. Bij mooi weer is even buiten chillen ook mogelijk. Behalve dat het ontspannen is, kunnen de leerlingen zo ook hun hoofd leegmaken waardoor er effectiever geleerd kan worden.

Voor meer informatie of voor het inplannen van een bijles, bel Hugo Kranenburg (06-487 875 35) of stuur een mail naar h.kranenburg@florencius.nl

Benieuwd naar Florencius?
Kom kennismaken.

Volg ons