Florencius Bilingual School


Florencius Bilingual School biedt hoogwaardig, tweetalig primair onderwijs in kleine groepen.
Met de Nederlandse kerndoelen en cultuur als basis, bereiden we onze leerlingen op ultieme wijze voor op de internationale wereld waar wij deel van uitmaken.
Ons motto is ‘Leren begint met aandacht’, waarbij de persoonlijke, unieke talenten en ontwikkelpunten van uw kind het uitgangspunt zijn. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelplan en een uitdagend, tweetalig curriculum dat uitgaat van de brede ontwikkeling van de mens (de 4Q’s van Stephen Covey), helpen wij uw kind zich optimaal te ontwikkelen, als leerling én als mens. Door deze holistische aanpak te volgen, worden onze leerlingen niet alleen op academisch, maar ook op emotioneel, sportief en spiritueel gebied uitgedaagd en opgeleid.

Florencius Bilingual School is dit jaar (’21-’22) gestart met de eerste (pilot)groep, waarin een Nederlandse en Engelse leerkracht (native speaker) de kinderen begeleiden in de groep. Zowel kinderen met een Nederlandse achtergrond, als met een internationale achtergrond, zijn welkom.  Het programma bestaat uit 70% Nederlandse lessen en cultuur en 30% Engels.

Dankzij een intensieve samenwerking met Florencius Basisschool, zijn voor de leerlingen alle middelen en voorwaarden aanwezig om in een veilige, maar ook uitdagende schoolomgeving te kunnen leren. 

Aan de hand van een uitgebalanceerd programma volgen we de Nederlandse kerndoelen,  het International Primary Curriculum (IPC) en het International Early Years Curriculum (IEYC). Dit vullen we ook aan met diverse Engelse methodieken en de kans om Anglia examens te halen.  Een uitgebreid docententeam met groepsleerkrachten, vakdocenten (PE and Art), onderwijsassistenten en samenwerking met diverse externe onderwijsaanbieders, geeft in goed overleg met elkaar invulling aan het persoonlijk ontwikkelplan voor iedere leerling.

Meer inhoudelijke informatie volgt snel op onze website, maar als u vast een gevoel wilt krijgen van de sfeer op Florencius Bilingual School, bekijk dan de onderstaande video..

Sanne Schuringa

Manager Florencius Bilingual School

Tel: +31 (0)20 640 81 18

Email: info@florencius.nl

Sanne Schuringa

Manager Florencius International School

Tel: +31 (0)6 18 52 52 77

Email: s.schuringa@florencius.nl

Wil je een kijkje nemen?

Kom langs voor een kennismaking

Of volg ons