19 mei 2022
Florencius Ambassadors meet… SpaceBuzz


Welkom op de evenementenpagina ‘Florencius Ambassadors meet…..SpaceBuzz’.

Een uniek, inspirerend, maar ook gezellig event voor alle genodigde (oud-)ouders van Florencius.

Op deze pagina treft u alle actuele informatie over het programma van deze bijzondere avond.

Wij nodigen u dus van harte uit om hieronder verder te lezen en zien u graag op donderdag 19 mei ’22.

 

Peter, Gerwin en Hugo

Wat is / wie zijn Florencius Ambassadors?

‘Florencius Ambassadors’…..dat bent u! Gedurende de (bijna) 15 jaar van ons bestaan, krijgen wij steeds vaker terug van oud-ouders dat zij de prettige sfeer die op Florencius hangt zo missen. Door voor onze oud-ouders èn huidige ouders van alle locaties een jaarlijks event te organiseren met de naam ‘Florencius Ambassadors meet….’, hopen wij gehoor te geven aan de behoefte om elkaar weer te ontmoeten (een behoefte die wij zelf overigens ook delen). ‘Florencius Ambassadors meet….’ is een gezellige èn inspirerende avond, met als doel elkaar onder het genot van een hapje en drankje weer eens te ontmoeten, oude verhalen op te halen en eventueel te netwerken.

SpaceBuzz


Iedere editie van ‘Florencius Ambassadors meet…’ willen we voorzien van een bijzonder thema, om u te inspireren. Dit jaar trappen we af met als thema ‘SpaceBuzz’, het unieke educatieve ruimteproject, waarbij wij vanuit Florencius vanaf de start zeer intensief betrokken zijn geweest.
Niemand minder dan André Kuipers, de gerenommeerde Nederlandse astronaut die twee keer de ruimte in ging en zijn naam, kennis en vaardigheden heeft verbonden aan de ‘SpaceBuzz’ komt ons inspireren. André kan prachtig vertellen en zal gedurende een uur zijn ervaringen van voor/na en tijdens zijn verblijf in het International Space Station met u delen. Samen met Peter van Kranenburg zal hij ook meer vertellen over het project SpaceBuzz en haar mooie, bijzondere doel.

Lees meer over Spacebuzz

Programma 19 mei

 

  • Ontvangst
  • Mogelijkheid tot ontmoeting
  • Presentatie door Peter van Kranenburg en Gerwin Kets
  • Presentatie door André Kuipers
  • Virtuele ruimtereizen
  • Borrel

Maak zelf een virtuele Ruimtereis


Maar er is nóg meer! De SpaceBuzz is namelijk zelf ook ter plaatse, dus er is de gelegenheid om deze zeer bijzondere virtuele ruimtereis zelf ook eens mee te kunnen maken. Geloof ons, hier wilt u bij zijn! U heeft zich reeds kunnen inschrijven voor de ruimtereis, maar heeft u dat nog niet gedaan, dan kan dat alsnog: BOEK RUIMTEREIS. De SPACEBUZZ is een revolutionair Virtual Reality non-profit educatie programma, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University en ESA astronaut André Kuipers. Doel van deze geweldige ervaring en het begeleidende educatieve programma bij de SpaceBuzz is om kinderen over de hele wereld te inspireren ambassadeurs van de aarde te worden.

Bekijk video

Florencius en de SpaceBuzz


Zoals hierboven al aangegeven: verschillende teamleden van Florencius zijn vanaf de start van de Spacebuzz nauw betrokken geweest bij dit unieke project: Samen met Peter van Kranenburg en Gerwin Kets is een aantal collega’s intensief bezig geweest met het ontwikkelen van het onderwijskundige programma voor de SpaceBuzz. Hierbij worden kinderen onder andere voorafgaand aan de ruimtereis opgeleid tot astronaut en houden ze na afloop van de ruimtereis een heuse persconferentie om te delen wat ze geleerd hebben. Een  inspirerend en leerzaam project voor iedereen. Leerlingen van Florencius waren bovendien de allereerste jonge test-astronauten die de SpaceBuzz mochten uitproberen. Peter van Kranenburg maakt namens Florencius al sinds de start deel uit van het bestuur van het bestuur van de SpaceBuzz.

Florencius Scholarship Foundation


Zoals u weet hebben wij een eigen stichting die als doel heeft om het onderwijs op Florencius ook toegankelijk te maken voor kinderen waarvan de ouders het lesgeld niet volledig kunnen betalen. Tijdens deze bijeenkomst zal de focus vooral liggen op samenzijn en de SpaceBuzz, maar we vinden het toch belangrijk om geen kans voorbij te laten gaan u ook op dit mooie doel te wijzen. Het bestuur van onze Foundation (ook oud-ouders) zal aanwezig zijn om u meer hierover te vertellen, indien gewenst.

Lees meer over de Foundation

Aanmeldprocedure: wees er snel bij!


Wees er snel bij met aanmelden, want de locatie heeft een bovengrens aan beschikbare ruimte. Zodra die bovengrens bereikt is, zullen we het online-aanmeldformulier helaas moeten sluiten, want vol=vol. Wees er dus snel bij en meldt u aan op de link in de vorige zin of op de oranje-button hieronder (Voor de duidelijkheid, deze avond is alleen voor u als (oud-)ouders).We kijken er naar uit om u weer te zien,
dus meldt u snel aan!

Volg ons