Menu

Aanmelden

Aanmelden

Aanmelden

Wanneer u uw kind wilt aanmelden voor particuliere basisschool Florencius maakt u hiervoor een afspraak met de heer P. van Kranenburg (directeur). Tijdens deze afspraak krijgt u meer informatie over de school en is er ruim voldoende tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen. Vervolgens krijgt u een rondleiding door het schoolgebouw.

Aan het einde van deze eerste kennismaking ontvangt u de schoolbrochure en wordt het aanmeldingsformulier/ inschrijfformulier ingevuld. De aanmelding is definitief wanneer het aanmeldingsformulier is ondertekend en de aanmeldingskosten van € 2.000,- door u zijn overgemaakt. Dit bedrag wordt gebruikt voor het startonderzoek van uw kind. Als laatste worden er afspraken vastgelegd voor nader onderzoek en een kennismakingsgesprek met uw kind.

Om een voortvarende start op Florencius mogelijk te maken, verzamelen wij op onderstaande wijze informatie over uw kind:

  • Kennismakingsgesprek.
  • Psychologisch onderzoek; afgenomen door Mw. I. Janmaat (Ontwikkelingspsycholoog)
  • Aanvullend didactisch onderzoek; afgenomen door Mw. K. Heijmans (Zorgcoördinator)
  • Informatief gesprek met de Intern Begeleider en groepsleerkracht van de school van herkomst.

De intakeprocedure wordt afgesloten met een adviesgesprek. Hierin ontvangt u onder andere de uitslagen van het psychologisch en didactisch onderzoek. Het adviesgesprek wordt afgesloten met een plaatsingsadvies. Wanneer we een positief advies kunnen afgeven en u zich hierin kunt vinden, is de inschrijving definitief.